Het begin …

Ik ben Liesbeth, mama van 4 kinderen en fan van reizen. Ja, reizen met onze vier kinderen tussen 9 en 15 jaar. Ver of dichtbij, om een andere cultuur op te snuiven en nieuwe plekken te ontdekken. Om onze kinderen een tijdje onder te dompelen in de gewoonten en gebruiken van een voor hen onbekend land. Om hen te laten genieten van al dat moois in de wereld: de ongelooflijke natuur, de ontzettend rijke geschiedenis en cultuur, de meestal zo vriendelijke plaatselijke bevolking en de bijzondere keuken ‘van op een ander’. En om hen op die manier respect en verdraagzaamheid bij te brengen voor alles en iedereen ‘die niet is zoals thuis’.

En over onze reizen krijg ik geregeld vragen. Over hoe dat we dat dan wel doen, zo reizen met z’n zessen. Dat is praktisch toch een hele onderneming, nog niet over de prijs gesproken. Maar ook vragen over specifieke bestemmingen en accommodaties, over bijzonder plekjes en leuke bestemmingen, over vliegtuigtickets boeken en wagens huren. Over de reisroutes die ik avondenlang in elkaar puzzelde. Of die zonder al te veel nadenken in een klik geboekt werden. Over spullen die we meenemen, of net niet. Over interessante sites, reisgidsen en vakantieliteratuur, ook voor kinderen. En over – hoe kan het ook anders – de hele digitale zwik. Onmisbaar.op reis.echt mama !

Dus vandaar deze blog.

Over Familie.Travel.Eco.Fun.

Gloednieuw, zoals de start van het nieuwe jaar. Om met jullie onze reiservaringen – en soms wat meer of wat anders – als ‘groot’ gezin met tieners te delen. ‘As of 2020’. En met een terugblik naar alle reizen die we al maakten.

Enjoy the reading !

Leave a Reply

%d